ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ORFF-SCHULWERK

Το παιδαγωγικό έργο του συνθέτη Carl Orff έχει μακριά πορεία εξέλιξης, τόσο στον τόπο όπου γεννήθηκε όσο και στις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η αποδοχή, προσαρμογή και εξέλιξή του.

Το παιδαγωγικό έργο του συνθέτη Carl Orff έχει μακριά πορεία εξέλιξης, τόσο στον τόπο όπου γεννήθηκε όσο και στις χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η αποδοχή, προσαρμογή και εξέλιξή του. Οι συγγραφείς του Orff-Schulwerk (Carl Orff, Gunild Keetman), καθώς και οι εγγύτεροι συνεργάτες τους (Dorothee Günther, Werner Thomas, Wilhelm Keller, Hermann Regner, Barbara Haselbach, Rudolf Nykrin, Ulrike Jungmair, Michael Kugler) περιγράφουν αυτό που σήμερα έχει αναντίρρητα γίνει ο κοινός τόπος γνώσης για τη στοιχειακή μουσική και χορευτική αγωγή. Τα Βασικά κείμενα (1932-2010) αποτελούν απαραίτητο θεωρητικό συμπλήρωμα των εμπειριών της πρακτικής δουλειάς, την οποία θεμελιώνουν αλλά και συγχρόνως δικαιώνουν.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες όπου άρχισε η συζήτηση για τη σημασία της Μουσικοκινητικής Αγωγής στη μουσική και την αισθητική εκπαίδευση αλλά και για τον ευεργετικό της ρόλο στη διάπλαση του ανθρώπου. Η ελληνική έκδοση της σειράς του International Orff-Schulwerk Forum Salzburg αποτελείται από δύο μέρη: από τη μετάφραση των Βασικών κειμένων και από κείμενα Ελλήνων συγγραφέων (Θρασύβουλος Γεωργιάδης, Πολυξένη Ματέυ, Ολυμπία Αγαλιανού, Δημήτρης Βαρελάς, Κατερίνα Σαρροπούλου, Μαρία Φιλιάνου) (1936-2017). Τα άρθρα απεικονίζουν την ιδιαίτερη εξέλιξη της ελληνικής πορείας του Orff-Schulwerk, η οποία σχετίζεται με δύο σχολές: τη Σχολή της Πολυξένης Ματέυ και τον Κύκλο Μετεκπαίδευσης σε Σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF της Σχολής Μωραΐτη.


Στοιχεία του βιβλίου

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ORFF-SCHULWERK. Βασικά κείμενα (1932-2010)

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη)

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ Βασικών κειμένων (από τα γερμανικά): Κωστής Αγκιναρασταχάκης, Δανάη Γκανιέ, Σοφία Καμαγιάννη, Φωτεινή Πρωτοψάλτη, Χάρης Ράπτης, Κατερίνα Σαρροπούλου, Αγγέλικα Σλάβικ, Γιάννα Φιλιπποπούλου, Γεωργία Χαραλαμποπούλου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ελληνικών κειμένων: Ολυμπία Αγαλιανού, Δημήτρης Βαρελάς, Θρασύβουλος Γεωργιάδης, Πολυξένη Ματέυ, Κατερίνα Σαρροπούλου, Μαρία Φιλιάνου

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ του International Orff-Schulwerk Forum Salzburg

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Βarbara Ηaselbach, Κατερίνα Σαρροπούλου

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελευθερία Κοψιδά

ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΣΙΑ: Γ. Αργυρόπουλος, ΕΠΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Σπύρος Μαρίνης και ΣΙΑ, Σόλωνος 76, Τ.Κ. 10680

ISBN: 978-960-259-149-9

ΣΕΛΙΔΕΣ: 320

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14cm x 21cm

ΤΙΜΗ: 12 ευρώ